Crama Macin

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă noi și Munții Hercinici ne asigură stropul de umbră pentru a ne odihni.În acest tărâm desprins din timpuri de mult uitate este casa noastră. O casă pe care am construit-o de la primul butaș plantat, o casă pe care o contruim în continuare și de care vom avea grijă și peste veacuri.

Pentru noi vinul este darul pe care îl primim în fiecare an pentru această grijă, este răsplata pe care o primim de la pământul muncit de dimineața și până la ultimul strop rubiniu de soare.

Este un prieten, iar în fiecare pahar de licoare incadescentă ne regăsim, ne pierdem, ne spunem povestea. Vinul nu este o știință. Este o artă transmisă din generație în generație, deprinsă, furată, împrumutată, o artă care evoluează constant, o artă care ne face pe noi ceea ce suntem: Crama Măcin.

Vinul nostru are o mie de definiții, o mie de interpretări, o mie de arome. Pentru ca el este înteles diferit de fiecare persoană în parte, la fel ca o poveste. O poveste a Cramei Măcin.

CUM AM ÎNCEPUT

Totul a început cu un gând, o idee care a înflorit in mintea noastră și care s-a încăpățânat să ia formă ca un fluture frumos colorat. Trebuia să facem nu doar vin ci o licoare. O licoare care să desfete gusturile fine ale zeilor Olimpieni. Așa de sus țintim. Pregătim terenul, îngrijim via, culegem strugurii și facem vinul ca și cum misiunea noastră ar fi să pregătim ambrozia zeilor. Și pentru noi toți pasionații de vin sunt precum zeii.

PASIUNEA

Vinul produs după rețete tradiționale este pasiunea noastră. Suntem pasionați de ceea ce facem pentru că știm că sunteți pasionați de ceea ce beți. Știm, de asemenea, că vă împărtășim pasiunea atunci când ne vizitați crama sau podgoria și când ne degustați vinul. Credem la fel ca voi, ca nu ne putem desfăta gustul și sufletul destul când este vorba despre vin.

MEȘTEȘUGUL VINULUI

La Măcin este tradiție în meșteșugul vinului. Un sentiment puternic de armonie, familie și sărbătoare. Înrudirea cu pământul și fructele sale. Acestea sunt caracteristicile care sunt adesea folosite pentru a descrie Dobrogea în general.

Articolul precedentSilvia Palasca – winendine.today
Urmatorul articolCiocolata

Related Stories

Discover

Am fost si in Oltenia

Nu o sa incepem nici cu "Muica" nici cu "fuseram" pentru ca...

Am fost si in Bansko, da!

Am pus titlul acesta pentru ca astfel am numi evenimentul nostru petrecut in celebra...

Ciocolata

Cacao, lapte de cocos,zahar si arome specifice, servita...

Crama Macin

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă...

Silvia Palasca – winendine.today

O cunoastem pe Silvia doar prin intermediul online, ne place tare ce...

Casa Norocea

Curtea de Arges este in oras minunat, fie ca te indrepti catre...

Popular Categories

Comments

LASA UN RASPUNS

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

Open chat
Hai cu noi in lume!
Salut! Cu ce informatii te pot ajuta?
Powered by