Crama Vitis Metamorfosis

“Simte-te ca acasa” asta ar fi sloganul acestei crame daca ar avea unul, si bine ar face daca l-ar pune la intrare, scris cu litere mari. Ne-au poftit acasa la ei, in sufletul zonei Dealul Mare. Crama superlativelor, de la curatenie pana la celebrul si jovialul vinificator, Fiorenzo Rista, un om de o bunatate greu de intalnit. Parca sufletul nostrum este in continuare cu gandul la vizita, la un pahar de “Cantvus” si la o discutie cu personalul lor. Sunt o crama de dimensiuni mijlocii dar cu potential enorm, cu o tehnologie de ultima ora, impletita cu traditionalul cules manual si ecologic. Daca nu stii ce sa alegi pentru o degustare cu prietenii sau familia, aici vei putea gasi raspunsul, cu siguranta.

În Prahova, cunoscută drept casa aurului negru și, de asemenea, a vinului, deja cunoscuta Vigna Dealul Mare a devenit un important nod de dezvoltare pentru investiții în domeniul viticulturii, datorită și unei renumite familii de italieni. Sunt familia Antinori și marchizul, Piero Antinori, care, ajutați de cele trei fiice ale sale, au dezvoltat compania „Vitis Metamorfosis” pe pământul Prahovei. Familia Antinori are o istorie în producția de vin care se întinde pe 26 de generații.

Dupa o vizita in Romania, in 2001, familia Antinori a ramas impresionată de calitatea vinului, comparabil cu cel de pe dealurile Toscanei. Astazi detin in Dealul Mare mai bine de 100 hectare, pe 67 dintre ele au plantat vita de vie. Detin si un conac, tot in Dealul Mare, pe care doresc sa-l renoveze.

Unde si cum a inceput povestea familiei?

Rinuccio din Antinoro, facea vin in Castelul din Combinate, in apropierea orasului din Toscana, Calenzano, de prin 1180. Castelul i-a fost distrus in 1202 iar imediat dupa, familia s-a mutat in Florenta implicandu-se in industria bancară.

Pe la 1500, cand Alessandro Antinori era cel mai bogat om din Florenta, el a cumparat Palatul Antinori cu 4000 de florentini, o suma colosală in acele vremuri.

Familia Antinori produce vin de mai bine de 600 ani, de cand Giovanni di Piero Antinori s-a alaturat in 1385 la Arte Fiorentina dei Vinattieri. Avand un istoric ce se intinde de-a lungul a 26 de generatii, familia a condus afacerea prin decizii inovatorare, uneori chiar curajoase, purtand intotdeauna un respect neclintit fata de traditie si teren. Marchizul Piero Antinori este in prezent directorul companiei, fiind asistat de cele trei fete ale sale: Albiera, Allegra si Alessia, care sunt la fel de passionate si ele.

Familia Antinori este una dintre cele 11 familii de mare prestiugiu, si cu o bogata istorie in industria vinului, ce face parte din asociatia “Primum Familiae Vini”.

Mai multe despre istoria familiei, istoria vinului, sortimente de vin romanesc sau din Toscana, in lunile, iunie -octombrie, in cadrul evenimentului “Conace si vin”, pe Entertix.ro si Eventim.ro.

Daca te intereseaza o vizita privata la Crama Vitis Metamorfosis (10-30 persoane) sau una in cadrul evenimentelor noastre, te asteptam cu drag. De fapt, la Metamorfosis este despre tine, cel care te gandesti macar sa ne treci pragul. Noua ne place sa fim gazde, abia te asteptam la noi acasa, va fi o bucurie sa te cunoastem si sa impartasim bucuria vinului impreuna. Despre vinuri, ce sa-ti spunem? Doar ca sunt corecte si ca sunt facute cu multa pasiune si cu un respect enorm pentru cel care ne face cinstea de a ne deschide sticlele. Ca vinul bun este pentru oricine, nu doar pentru experti, aici expertul esti tu, oricine ai fii. Daca sunt bune pentru tine sau nu, daca iti plac sau ba, ramane ca tu sa decizi caci esti singurul care are acest drept.

Multumim ca te-ai gandit si la noi si drum bun spre crama!

Articolul precedentGlacier Express
Urmatorul articolChili. Paprika. Ardei iute.

Related Stories

Discover

Ciocolata

Cacao, lapte de cocos,zahar si arome specifice, servita...

Crama Macin

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă...

Silvia Palasca – winendine.today

O cunoastem pe Silvia doar prin intermediul online, ne place tare ce...

Casa Norocea

Curtea de Arges este in oras minunat, fie ca te indrepti catre...

Crama Oprisor

La Crama din Oprisor, departe, acolo, în Oltenia Vie si Profundă, trăim...

Fotografie si film, cu Sorin Florea.

Despre Sorin am putea sa scriem multe, despre ajutorul oferit proiectelor de...

Popular Categories

Comments

LASA UN RASPUNS

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

Open chat
Hai cu noi in lume!
Salut! Cu ce informatii te pot ajuta?
Powered by