Sicilia


🍊 Cea mai mare dintre fiicele Mediteranei, Sicilia este poate insula cu cel mai frumos mix de culturi, de gastronomii și de forme de relief pe care le au insulele din această mare.

🍋 De la Palermo în Catania sau de la mare la Etna, insula te copleșește cu frumusețile ei, cu livezile de lămâi sau portocale așezate pe porțiuni foarte întinse.

👀 Dacă zbori către Catania și coasta ionică siciliana, bucură-te de ultimele 20 de minute de zbor inainte de a ateriza în oraș. Închiriază o mașină pentru a ajunge repede la Etna, cel mai înalt vârf vulcanic din Europa, 3323 de metri.

🏛 Ce sa nu ratezi in Sicilia? Ți-am recomanda marile orașe dar pe noi ne-au surprins tare, Mondello, Bagheria, Cefalù si cel mai tare, priveliștea din San Vito Lo Capo.

🎶 Dacă vrei un spectacol în aer liber, ești fanul piețelor de pește și brânzeturi, nu trebuie să ratezi Ballaro, unde ți-am recomanda să iei masa doar dacă este mâncare stradala și proaspată. Poate o porție de gamberi sau alici marinate îți mai stăpânește pofta de mâncare.

🧀 Ce sa mananci? Orice ți se pare proaspat dar nu rata pecorino sicilialno, caneloni și de neratat “arancini siciliani” mâncarea cea mai des intâlnită pe străzile întregii insule. Dacă vrei un tiramisu fantastic, ai sa gasești in multe locuri și nu aduce vorba despre “de unde este originară” prajitura cu piscot, mascarpone și cafea, doar dacă ai chef de vorbă și intelegi limba italiană.

🍷 Servește un pranz și comandă cușcuș cu negru de sepie și un pahar de nero d’Avola și simte-te sicilian pentru puțin, fară a amenința lumea din jurul tău.😎

Related Stories

Discover

Ciocolata

Cacao, lapte de cocos,zahar si arome specifice, servita...

Crama Macin

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă...

Silvia Palasca – winendine.today

O cunoastem pe Silvia doar prin intermediul online, ne place tare ce...

Casa Norocea

Curtea de Arges este in oras minunat, fie ca te indrepti catre...

Crama Oprisor

La Crama din Oprisor, departe, acolo, în Oltenia Vie si Profundă, trăim...

Fotografie si film, cu Sorin Florea.

Despre Sorin am putea sa scriem multe, despre ajutorul oferit proiectelor de...

Popular Categories

Comments

LASA UN RASPUNS

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

Open chat
Hai cu noi in lume!
Salut! Cu ce informatii te pot ajuta?
Powered by