Crama Basilescu

Peste 100 ani de istorie si traditie


Vinul Cramei Basilescu ne şopteşte o poveste care a început de peste un secol…
Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860, s-a evidențiat încă de la început prin inteligența și ambiția extraordinară care l-au ajutat să-și depășească limitele sociale. S-a remarcat ca o personalitate proeminentă a societăţii româneşti de secol XIX, fiind decan al Facultăţii de Drept Bucureşti și întemeietorul cartierului Bucureștii Noi.
Și cum orice creație măreață se naște dintr-un sen􀀭ment divin, vinurile Basilescu și-au țesut originea din frumoasa poveste de dragoste dintre tânărul Aris􀀭de, fiul lui Nicolae Basilescu și tânăra domniţă Aglae Saint Georges de Posingen, descendentă a unei familii atestată documentar încă din anul 400 d.Ch. În acea perioadă (pre 1949) s-a început colaborarea cu Maison de Champagne St. Marceaux&Co din Reims.

Noua ne place la Basilescu, ne plac vinurile, ne place conacul dar, cel mai important credem, ne plac oamenii de aici, ne place ca ducem conversatiile dincolo de pasiune si de meserie, dincolo de de vin, si totul capata o tenta prieteneasca, intre prieteni, ca acasa dar, cu paharele pline. Cu ajutorul domnului Ilie Buican, conversatiile devin spumoase, orele alocate degustarilor parca trec atat usor si intotdeuna ramanem cu gandul la viitoarea vizita sau la un pahar de Golem, rosu pentru noi.:)

Am putea sa-ti spunem povesti despre crama, despre loc sau despre conacele din zona Urlati dar, cel mai bine iti vom lansa o invitatie la unul dintre evenimentele noastre de aici sau daca ai in grup mai mare de 8 personae, fie ne poti scrie pe wapp sau chiar poti face o solicitare celor de la crama. Vinurile sunt pentru toate categoriile si pentru toate gusturile, de la parfumata Tamaioasa, la Busuioaca cea dulce sau grozavul Golem. Aici nu doar degustarea de vin este laudata dar, si platourile de carne si branzeturi sunt perfect echilibrate si intotdeuna suficiente. Ai o mare diversitate de soiuri si de cupaje aici, vinuri cu buchete florale si unele cu in grad de alcool rar intalnit la noi in tara, pana la 14,9%.

Daca iti doresti o vizita la Crama Basilescu, la conacele din imrejurimi sau un picnic in vie, te asteptam sa ne scrii pe wapp.

Noroc!

Articolul precedentGlacier Express
Urmatorul articolChili. Paprika. Ardei iute.

Related Stories

Discover

Am fost si in Oltenia

Nu o sa incepem nici cu "Muica" nici cu "fuseram" pentru ca...

Am fost si in Bansko, da!

Am pus titlul acesta pentru ca astfel am numi evenimentul nostru petrecut in celebra...

Ciocolata

Cacao, lapte de cocos,zahar si arome specifice, servita...

Crama Macin

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă...

Silvia Palasca – winendine.today

O cunoastem pe Silvia doar prin intermediul online, ne place tare ce...

Casa Norocea

Curtea de Arges este in oras minunat, fie ca te indrepti catre...

Popular Categories

Comments

LASA UN RASPUNS

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

Open chat
Hai cu noi in lume!
Salut! Cu ce informatii te pot ajuta?
Powered by