Crama SERVE – Ceptura

SERVE …. Povestea unei vieti. In anii 90, critici de vin internaționali știau despre România că făcuse, cândva, vin. Însă nimic mai mult. România era o pată albă pe hartă, iar piața internă oscila între etichete mincinoase, sticle defecte și stocuri de așa-zise vinuri vechi, din depozitele „privatizate”. Cele câteva vinuri care bântuiau piața erau demiseci și demidulci, unde restul de zahăr (sau zahărul adăugat, deseori) avea drept singur scop mascarea defectelor de igienă. Acesta era peisajul în care și-a făcut apariția contele Guy de Poix, un stomatolog corsican pasionat de schi, a cărui familie se ocupase de generații întregi de vin, atât acasă, în Corsica (Domaine Peraldi), cât și în zona Champagne, unde detinusera celebra Piper-Heidsieck. Un șir de întâmplări fericite i-au adus împreună pe Guy de Poix și Aurel Rotărescu, care a devenit discipolul lui Guy si enologul care, din 1994 până astăzi, definește sufletul vinurilor SERVE.Dupa disparitia lui Guy, Mihaela de POIX, alaturi de Aurel si echipa SERVE duc mai departe visul si crezul contelui Guy de POIX. FILOSOFIA SERVE, Curaj, Inovatie, Respect.

Solidaritate.Societatea Euro Romana de Vinuri de Exceptie (S.E.R.V.E.). SERVE a debutat in 1994, atunci cand prima sticla de Vinul Cavalerului a iesit pe piata. Multa dedicare, rabdare si pasiune au fost investite in acei ani de inceput pentru ca Vinul Cavalerului sa devina marca sinonima cu calitatea si un stil elegant, feminin. Din portofoliul SERVE fac parte:

• Gama Vinul Cavalerului contine vinuri care urmaresc sa arate consumatorului exprimarea soiului respectiv in Dealu Mare si sunt ideale atat pentru evenimente unde gusturi diverse au nevoie de un numitor comun, cat si pentru cei care vor sa inceapa explorarea in domeniul vinului prin identificarea aromelor specifice fiecarui soi in parte – noi le numim “vinuri scoala”.

• Gama Terra Romana este alcatuita din vinuri rafinate, din struguri alesi de pe parcele cu o buna expozitie; aceasta gama se adreseaza segmentului de prieteni ai vinului, precum si pietei de export. Milenium Alb si Milenium Rosu, Cuvée Charlotte, Cuvée Amaury si Cuvée Alexandru, sunt vinurile noastre de referinta, menite a fi savurate in momentele speciale.

Lansat la sfarsitul anului 2014 in amintirea fondatorului SERVE, contele Guy de POIX, Cuvée Guy de Poix este primul Grand Vin de soi romanesc lansat de firma noastra, o Feteasca Neagra 100% ce incanta cele mai exigente gusturi. SERVE CEPTURA – O SERVE …. Povestea unei vieti. In anii 90, critici de vin internaționali știau despre România că făcuse, cândva, vin. Însă nimic mai mult. România era o pată albă pe hartă, iar piața internă oscila între etichete mincinoase, sticle defecte și stocuri de așa-zise vinuri vechi, din depozitele „privatizate”. Cele câteva vinuri care bântuiau piața erau demiseci și demidulci, unde restul de zahăr (sau zahărul adăugat, deseori) avea drept singur scop mascarea defectelor de igienă. Acesta era peisajul în care și-a făcut apariția contele Guy de Poix, un stomatolog corsican pasionat de schi, a cărui familie se ocupase de generații întregi de vin, atât acasă, în Corsica (Domaine Peraldi), cât și în zona Champagne, unde detinusera celebra Piper-Heidsieck. Un șir de întâmplări fericite i-au adus împreună pe Guy de Poix și Aurel Rotărescu, care a devenit discipolul lui Guy si enologul care, din 1994 până astăzi, definește sufletul vinurilor SERVE. Dupa disparitia lui Guy, Mihaela de POIX, alaturi de Aurel si echipa SERVE duc mai departe visul si crezul contelui Guy de POIX.

Articolul precedentGlacier Express
Urmatorul articolChili. Paprika. Ardei iute.

Related Stories

Discover

Am fost si in Oltenia

Nu o sa incepem nici cu "Muica" nici cu "fuseram" pentru ca...

Am fost si in Bansko, da!

Am pus titlul acesta pentru ca astfel am numi evenimentul nostru petrecut in celebra...

Ciocolata

Cacao, lapte de cocos,zahar si arome specifice, servita...

Crama Macin

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă...

Silvia Palasca – winendine.today

O cunoastem pe Silvia doar prin intermediul online, ne place tare ce...

Casa Norocea

Curtea de Arges este in oras minunat, fie ca te indrepti catre...

Popular Categories

Comments

LASA UN RASPUNS

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

Open chat
Hai cu noi in lume!
Salut! Cu ce informatii te pot ajuta?
Powered by