Crama Budureasca

În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, înca din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.


Istoricii antici vorbesc în scrierile lor despre vinurile de mare calitate produse în regiune. De exemplu,însuși marele Homer menționa în textele sale că Războinicii greci au intrat în Tracia pentru a găsi vin. În prezent, vinurile Budureasca sunt cunoscute și apreciate în România și în toată lumea pentru caracteristicile lor unice, tradiționale, precum și pentru vinificarea în stilul modern al Lumii Noi, împletind deopotrivă moștenirea istorică a terroir-ului cu modernitatea tehnologiei și inspirația vinificatorului.
Pe aceste dealuri, printre vestigiile străvechi civilizații dace din Valea Budureasca, sunt maiestrite vinuri în deplin respect față de natură, față de licoarea insași și față de clienți. Din nobila moștenire a acestor dealuri au fost păstrate mândria, simplitatea și onestitatea.
Înaugurată în anul 2013, Crama Budureasca este una dintre cele mai mari și mai moderne construcții deacest tip din Romania. Tehnologia de ultimă ora face ca istoria vinurilor Budureasca să continue într-un limbaj modern. Așezată in mijlocul a 280 de hectare de vie, crama oferă ocazia unor priveliști pitorești, plimbări in natură și a degustării vinurilor de top, din portofoliul Budureasca.


Crama Budureasca încurajează modele moderate de consum, deoarece numai prin savurarea moderatăsi lentă a vinului, aromele complexe și caracterul său unic pot fi pe deplin apreciate. Și de ce să nu ai parte de o astfel de experiență care îți încântă toate simțurile ?

La Budureasca ne mândrim cu unele dintre cele mai bune vinuri românești, câștigătoare de medalii la cele mai importante concursuri din țară și din străinătate. Producem aceste vinuri la crama noastră din Gura Vadului, în zona viticolă Dealu Mare, una dintre cele mai cunoscute din România. Viile Budureasca sunt localizate pe aceeași paralelă cu celebrele regiuni Bordeaux și Burgundia din Franța, supranumită “Paralela vinului”. Condițiile ideale de climă și sol ne permit să obținem în fiecare an, vinuri românești albe, roșii și rose vinificate în special sec sau demisec.

Poziționarea sudică, perioada lungă de strălucire a soarelui pe parcursul anului și solurile extrem de fertile, formate din cernoziom și calcar, lucrează împreună pentru a oferi vinurilor Budureasca arome și proprietăți cu totul speciale. Strugurii negri, precum Feteasca Neagră, Shiraz sau Cabernet Sauvignon sunt cei mai avantajați de factorii de mediu din zonă, deoarece aceștia au nevoie de o cantitate de energie mai mare pentru a se coace corespunzător și pentru a ajunge la maturitate deplină.

Articolul precedentGlacier Express
Urmatorul articolChili. Paprika. Ardei iute.

Related Stories

Discover

Am fost si in Oltenia

Nu o sa incepem nici cu "Muica" nici cu "fuseram" pentru ca...

Am fost si in Bansko, da!

Am pus titlul acesta pentru ca astfel am numi evenimentul nostru petrecut in celebra...

Ciocolata

Cacao, lapte de cocos,zahar si arome specifice, servita...

Crama Macin

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă...

Silvia Palasca – winendine.today

O cunoastem pe Silvia doar prin intermediul online, ne place tare ce...

Casa Norocea

Curtea de Arges este in oras minunat, fie ca te indrepti catre...

Popular Categories

Comments

LASA UN RASPUNS

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

Open chat
Hai cu noi in lume!
Salut! Cu ce informatii te pot ajuta?
Powered by