Florenta

✍Orasul creativității artistice si intelectuale si numita secole intregi “Atenă a Italiei”, Florența este fara dubii in topul celor mai frumoase orase din lume iar pentru noi, cel mai frumos din Italia.

🐢Daca Donatello nu este doar un personaj animat din cele 4 vezi cu nume celebre, poti citi si restul textului. Dante, Boccacio sau Brunelleschi s-au nascut aici si tot aici in Florenta, in secolul XV valorile si experimentele libertății republicane au fost in pas cu extraordinara înnoire artistica si culturala care a primit numele de “Renastere”.

🎨Ti-am spune despre vinurile pe care le poti degusta aici ca doar esti in Toscana, sau despre ce ai putea mânca, dar acest oras parca il dedicăm doar frumosului si artei, asta ne inspira noua dincolo de gastronomie. Se spune ca insusi Hitler a fost îndrăgostit de acest oraș.

Poti vizita Piazza del Duomo, aici gasesti o policromie rafinata de marmura alba, verde si roz care leaga intre ele cele mai importante monumente religioase din piata: baptisteriul, bazilica, S. Maria del Fiore si campania lui Giotto.

Poti incepe la Piazza de’ Pitti apoi cu oprire la Piazza D. Signoria traversând Ponte Vechio, pe care noi il credem simbolul orasului si astazi desi la doi pasi de el se afla impunătorul duomo.

Ponte Vechio sau podul vechi, este simbolul Florentei si poate cel mai fotografiat loc din oras, singurul care nu a fost distrus in al Doilea Razboi Mondial. Este construit in 1345, iar in acele vremuri era ocupat de negustori de lână si țărani care vindeau legume ori peste, astazi luandu-le locul bijuterii sau giuvaiergii.

🖼 Galleria degli Uffizi: este primul muzeu modern pe care il are bătrânul continent si datează din 1581 iar astazi este unul dintre cele mai apreciate din lume, ocupând unul din primele 10 locuri in ceea ce priveste importanta si frumusetea.

👠 Daca Botticelli nu este la reducere si nu cauti numarul 38 dar pe negru, daca au, aici poate fi locul tau, unde vei gasi “Nasterea lui Venus si Primavara” alegorii ale iubirii, principiul ce reglează armonia universului. Giotto, Duccio sau Cimabue sunt si ei prezenti aici cu diverse opere de arta.(nu cu magazine de moda).

Casa-Muzeu Dante: o gasesti daca ai putin zâmbet si răbdare, in mijlocul orasului medieval iar in interior poti vedea numeroase reproduceri de documente despre poet, machete ce pun in valoare evenimentele istorice din “Divina Commedia”.

🥪 Ia-ti un panino si o sticla de apa cu tine si plimba-te prin Parcul Cascine de pe malul drept a râului Arno, te poti rătăci si bucura de fotografii si peisaje panoramice superbe iar in timp ce te plimbi poti afla mai multe despre bogata familie “Medici”.

🥩 Daca tot esti in Florenta, Toscana te poti bucura de o friptura de vitel si un pahar de vin rosu, mai precis de o bistecca fiorentina (bucata de vitel din zona lombara, de preferat servita rare sau medium) acompaniată de un Brunello Montalcino ca sa intregesti si sa intelegi mai bine experienta trăită in minunatul oras.

🧲 Un lucru dificil in Florenta ca si in Roma, este alegerea magnetului de frigider emblematic. Ai cel putin trei variante de obiectiv reprezentativ dar noi credem ca suvenirul ideal din Florenta ramane o sticla de vin băuta cu prietenii cand te întorci acasa.

🍷Musai rosu!!❣

Related Stories

Discover

Ciocolata

Cacao, lapte de cocos,zahar si arome specifice, servita...

Crama Macin

Razele soarelui cad blând pe pământul dobrogean, valurile Dunării trec line pe lângă...

Silvia Palasca – winendine.today

O cunoastem pe Silvia doar prin intermediul online, ne place tare ce...

Casa Norocea

Curtea de Arges este in oras minunat, fie ca te indrepti catre...

Crama Oprisor

La Crama din Oprisor, departe, acolo, în Oltenia Vie si Profundă, trăim...

Fotografie si film, cu Sorin Florea.

Despre Sorin am putea sa scriem multe, despre ajutorul oferit proiectelor de...

Popular Categories

Comments

LASA UN RASPUNS

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

Open chat
Hai cu noi in lume!
Salut! Cu ce informatii te pot ajuta?
Powered by